17 RELATIONSHIP STATUS: WHATEVERSHIP

Mindig is úgy gondoltam egy kapcsolatra, hogy ha egy férfi és egy nő közelebb kerül egymáshoz nemcsak szexuálisan, de érzelmileg is, akkor a potenciális jelöltek száma lecsökken nullára, de lehet, hogy szimplán csak a kisvárosi naivitásomból fakad ez a fajta elvárás vagy gondolkodás, ahol hogyha több vasat tartottál a tűzben, akkor ribanc voltál vagy pedig a férfiak példaképe.

Beszélgetve egy barátommal, akiről köztudott, hogy az érzelemmentes szex híve, kijelentettem, hogy márpedig nem létezik szex érzelmek nélkül. Miután a pofámba röhögött és jogosan megkérdezte, hogy pont neki akarom megmagyarázni, rádöbbentem, hogy nem éppen a jó emberrel közöltem ezt az állításomat, mert tőle hátbaveregetést és megértő igenek és bólogatások sorozatát aligha kapok.

Biztosan van benne reláció, ahogy szomjúság nélküli ivás is létezik, úgy érzelemmentes szex is, amit én is hittem másfél hónappal ezelőtt, de számomra ez az elmélet megdőlni látszik. Ha két ember között van vonzalom és működik a kémia, akkor lehetetlen, hogy legalább az egyik fél ne érezzen többet, mint amennyi a fuckbuddy-történetbe belefér. Amikor ez a dolog a nő és a férfi között is nyilvánvalóvá válik, akkor ráhúzhatjuk a párkapcsolat jelzőt is akár, de nem hinném, hogy ilyen egyszerű lenne: a szexpartner státuszt nem a barátnő pozíció követi, ahogy a desszertet sem a főétel előtt fogyasztjuk vagy ahogy cipőt sem veszünk meg anélkül, hogy ne próbálnánk fel.

Ekkora következik az overthinking-állapot a nőknél, amikor a legapróbb mozdulatát és gesztusát a férfinak kéretlen kérdések hada követi a fejünkben, amik általában kimondatlanul maradnak. Ilyenkor jöhet az agykontroll és társai, hogy felesleges ezen kattogni a kapcsolat helyzetéből adódóan, hiszen nem vagy a barátnője. Ketyegő bomba ez a stádium, a dolgok előbb vagy utóbb kibuknak, valószínűleg abból a félből, akinek nagyobb a ragaszkodása és a kötődése. Egy ilyen kapcsolatban elég nehéz a középúton lavírozni: máshogy szocializálódtunk, mást láttunk, mást tapasztaltunk az életben, így még lehet, hogy sokaknak elfogadott, hogy amíg nem címkézzük fel párkapcsolatnak a dolgot, addig az ismerkedés és a szex is belefér másokkal.

Ekkora jön a hideg zuhany és itt vissza is kanyarodnék a legelső mondatomhoz, hiszen a legnagyobb kérdőjel a nők fejében (de lehet, hogy a férfiakéban is) az, hogy vajon van-e más is a képben. Szerintem erről beszélni kell és tisztázni, hogy mi az a határ amit még feszegethetünk, különben csak a sötétbe tapogatózunk és elméleteket gyártunk, hogy vajon miért nem keresett az elmúlt pár órában. Jobb helyre rakni a fejünkbe a dolgokat és talán előbb magunknak szegezni a kérdést, hogy mi mit szeretnénk a másiktól, nem pedig rögtön ajtóstul rontani a házba. A végkifejlete a whatevershipnek pedig csak rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e fogalmazni (de leginkább bevallani) az érzelmeinket.

INSTAGRAM: acsigenoemi

www.facebook.com/blogpardonmyfrench

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s