22 A LOVE LETTER

Érdekes, hogy az ember egy városba is szerelmes tud lenni, nemcsak egy másik személybe. Bevallom féltem egy kicsit egy héttel ezelőtt, amikor kiutaztam, hogy most hogyan fogom látni Angliát, illetve Londont. Tudtam, hogy Hatfield nyugodt kis város és valószínűleg akkor fognak az események sűrűsödni, amikor a diákok visszatérnek szeptemberben a campusra, addig pedig dolgozok és utazgatok a környező városokba. De London…augusztus óta újra és újra szerelmes leszek.

 

 

Holland Park

Holland Park

El sem tudom mondani, hogy mennyire vártam a szerdát, hogy egy napot bent töltsek ebben a csodálatos, kozmopolita városban és érezzem a bizsergést, a nyüzsgést. Az egyik kint élő, nagyon jó barátommal nyakunkba vettük a várost és turistáskodtunk egy napot. Nem tudnám a két kezemen megszámolni, hogy abban a 12 órában hányszor ejtettem ki a számon, hogy mennyire boldog vagyok. Igazság szerint még a hatalmas tömeg sem zavart, bár néha kijött belőlem az „igazi magyar” és elkezdtem sopánkodni, hogy miért kell átverekednem magamat a 100 fős ázsiai csoporton újra és újra, de az ilyen szituációkban az ismerősöm emlékeztetett rá, hogy pontosan ezért költözött ki Angliába. Továbbra is úgy gondolom, hogy mindenkinek legalább az életében egyszer el kell jönnie Londonba, de nem csak egy napra. Fogalmam sincs, hogy mennyi idő kellene amíg minden nevezetességet, múzeumot, parkot és érdekesebb dolgot az ember végiglátogatna, de egy napba nekünk Greenwich, a Regent’s Park, a Big Ben, a Buckingham-palota, a Green Park és a Holland Park fért bele. A Holland Park gyönyörű volt és hatalmas, ahol a Beckham család is feltűnik olykor-olykor. Pontosan az volt a jó ebben a helyben, ami talán az összes parkban, hogy az ember ki tud szakadni a mindennapok tempójából és padról bámulva a tavat vagy a fűben piknikezve el tudja engedni a problémákat. Itt nem fognak megbámulni és ítélkezni az emberek, ha öltönyben és aktatáskával a kezedben leülsz a fűbe vagy ha csadorban a barátnőddel fényképeket készítetek, mert ez nem az a hely. London egy hatalmas olvasztótégely, ahol a kultúrák és a nemzetiségek megférnek egymás mellett és legyen szó magyarról, arabról vagy kínairól, de ez a város biztosan befogad mindenkit származástól függetlenül.

 

 

Greenwich

 

 

Tower Bridge

Tower Bridge

 

Green Parkban

Green Parkban

Holland Park

Holland Park

Állítólag ebben az utcában lakik a Beckham család.

Állítólag ebben az utcában lakik a Beckham család.

Holland Park

Holland Park

Temze

Temze

 

INSTAGRAM: acsigenoemi

Facebook: PARDON MY FRENCH

Advertisements

3 thoughts on “22 A LOVE LETTER

  1. Jok a kepek 🙂 Londonnak tenyleg van egyfajta varazsa, es rengeteg a latni-tennivalo. Szines, valtozatos hely, ebbe beleertve a sok kulfoldit is, akik nem feltetlen turistak 🙂 Ennek van nehany kevesbe pozitiv oldala is, de ez egy masik tortenet 🙂 En szemely szerint turistakent nagyon elveztem, de hogy ott laknek e abban nem vagyok 100%-ig biztos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s